Tubbax Management


Tubbax Management bvba (TXM) is het managementbureau van Rick Tubbax dat sinds 1990 zowel carrières van artiesten en tv-presentatoren als een aantal vennootschappen uit de media en de artistieke sector adviseert en aanstuurt.

De nadruk ligt op visie en carriere op langere termijn, met uiteraard alle aandacht voor dag op dag opvolgen en voorbereiden van agenda’s en activiteiten, en verstrekken van gericht financieel en juridisch advies. Dat gebeurt ondermeer voor TV-talent Bart Schols en de legendarische De Kreuners.

 

Lees meer


Talent/Artiesten


Contact

Tubbax Management bvba
Gildestraat 2
3220 kortrijk-dutsel

E-mail: rick@txman.be

Tel: +32 475 - 457 457 (Rick Tubbax)

Btw: BE 0880 075 159


Over TXM

Rick Tubbax is sinds zijn 15de actief in showbizzland. Met zijn band Rick Tubbax & The Taxi’s stond hij, samen met De Kreuners en The Kids, eind jaren ’70 mee aan de wieg van de Belgische Rock. Hij treedt meer dan 500 keer op in vijf jaar tijd, en maakt zes singles (o.m. ’Bojangle Plays Tonight’) en één album. In 1980 wint hij de Radio 2-Zomerhit met ‘Breaking Up’.

Als freelance- journalist kwam hij via het punktijdschrift 'Dus’, de inmiddels overleden krant ’24 Uur’, GvA, Het Nieuwsblad en De Standaard, uiteindelijk op de TV- en muziekredactie van Humo terecht. Voor dit blad interviewde hij honderden artiesten (van Danny Fabry tot The Rolling Stones), ging ondermeer mee op toernee met Pink Floyd in Australië, en volgde de hele opstart van VTM nauwlettend op de voet. Hij werkte achter de VTM- en VRT-schermen aan verschillende programma’s.

Hugo Matthysen vroeg hem in maart 1990 om een café-optredentje te regelen voor zijn nieuwe band ‘Hugo Matthysen & De Bomen’. Vier maanden later was er een gouden plaat ‘Dankuwel’, een gouden festivalzomer, en een manager geboren. Bart Peeters vroeg om zijn The Radio’s onder de hoede te nemen, en dat resulteerde meteen in wereldhit ‘She Goes Nana’ , verkoop van vele honderdduizenden albums in België en Nederland, en een drie jaar durende toernee die hen van Boechout tot zelfs Afrika bracht. In 1995 wint Rick de Zamu-award als ‘beste manager’. Ook Bart Peeters’ TV- management kwam erbij. Dat resulteerde in 1995 in diens veelbesproken overstap naar VTM en de oprichting van Tubbax TV. Dat productiehuis tekende voor inmiddels legendarische TV-programma’s in Begië en Nederland als ‘De Liegende Doos’ en ‘Het Peulengaleis’, ‘Nonkel Pop’, ‘De Droomshow’ en ‘LaLaLaLive’. Andere door Tubbax gemanaged talent als Ronny Mosuse, Jean Blaute, regisseur Stijn Coninx (en uiteraard Hugo Matthysen) waren daarbij nooit ver uit de buurt.

Het managementbureau groeide gestaag en ondermeer Bart De Pauw, Ben Crabbé en Bruno Wyndaele vervoegden de rangen. Bart De Pauw en Tom Lenaerts laten via het door Tubbax geleide productiehuis ‘Two To Tango’ ‘Schalkse Ruiters’ op de wereld los. De verkoop van het format van ‘Schalkse Ruiters’ effent de weg voor het internationale succes van het ‘De Mol’-format. ‘De Mol’ wint in 2000 de Gouden Roos van Montreux, de hoogste Europese TV-award. In twee jaar tijd bezoekt Rick meer dan 30 landen waar het ‘De Mol’-format op de buis komt. In dat zog bezorgt hij ook ‘De XII Werken’ en ‘Man Bijt Hond’ een internationale TV-carriere. Het zijn bijzonder drukke tijden want ook andere Tubbax Management-artiesten als RonnyMo, De Kreuners, Pop in Wonderland (met hit ‘Beautiful People’), Clement Peerens Explosition (‘Dikke Lu’) en vooral K’s Choice vragen veel aandacht. Single ‘Not An Addict’van Sarah en Gert Bettens breekt wereldwijd door.

Na tien bijzonder drukke jaren vraagt Wouter Vandenhaute in 1999 aan Rick Tubbax om als uitgever het tijdschrift ‘Bonanza’ op te starten. Rick neemt afscheid van alle artiesten en bedrijven en start het spraakmakende tijdschrift op. Na de verkoop van Bonanza aan Sanoma trekt hij in 2002 met zijn gezin een jaartje de wereld rond. In 2003 vragen Hans Bourlon en Gert Verhulst om de rangen van Studio 100 te vervoegen. Hij kent er grote successen met o.m. Spring (van de debuutCD van de groep van de serie worden in Vlaanderen ruim 100.000 ex.verkocht), hij staat mee aan de wieg van Bumba en productiehuis De Filistijnen, en legt voor Studio 100 de eerste internationale contacten.

Maar het bloed kruipt…In 2005 knoopt Rick Tubbax weer met zijn oude liefde aan, en start opnieuw Tubbax Management op. En het zijn snel weer: drukke tijden.